Απλήρωτοι παραμένουν οι καθηγητές του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Απλήρωτοι παραμένουν οι καθηγητές του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης

Αρ. Πρωτ. 15733/04.05.2011

Προς Υπουργό:

- Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων

Μεγάλος είναι ο κίνδυνος να χαθεί η χρονιά για το Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, εξαιτίας του γεγονότος, ότι οι 971 έκτακτοι καθηγητές του Ιδρύματος, παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες. Οι συμβασιούχοι καθηγητές, που αποτελούν το 75% του προσωπικού, παραμένουν απλήρωτοι από τον Νοέμβριο του περασμένου έτους. Είναι χαρακτηριστικό, ότι με την περικοπή του προϋπολογισμού στο ΤΕΙ κατά 30%, θα πρέπει να καλυφθούν οι ανάγκες τριών εξαμήνων. Οι 971 καθηγητές του Ιδρύματος, εργάζονται με αυτό το καθεστώς κατά μέσο όρο 10 χρόνια. Καλύπτουν τις ανάγκες 23 τμημάτων, αφού οι 250 μόνιμοι καθηγητές δεν επαρκούν.

Η κατάσταση αυτή ανησυχεί ιδιαίτερα τους σπουδαστές του Ιδρύματος, οι οποίοι βλέπουν ότι υπάρχει μεγάλος κίνδυνος να χαθεί η χρονιά. Ανησυχούν ακόμη περισσότερο, όμως, διότι έτσι ανοίγει ο δρόμος για την επιβολή διδάκτρων. Έχουμε επισημάνει αρκετές φορές, ότι η αναστροφή του αρνητικού κλίματος της εθνικής μας οικονομίας δεν επέρχεται με περικοπές στην παιδεία. Η παρεχόμενη εκπαίδευση στη χώρα μας πρέπει να είναι στις βασικές προτεραιότητες της Κυβέρνησης, κάτι που έως τώρα δεν φαίνεται.

Κατόπιν τούτων, ερωτάται η αρμόδια Υπουργός:

- Πότε προτίθεται να ολοκληρωθεί η καταβολή των δεδουλευμένων στους συμβασιούχους καθηγητές του Α-ΤΕΙ Θεσσαλονίκης, έτσι ώστε να συνεχιστεί η ομαλή και εύρυθμη λειτουργία του Ιδρύματος;

Απάντηση Υπουργείου